Log på Registrer

Log på

Dansk Hæmatologisk Forskerskole netværk (DHF) er etableret for at skabe et nationalt forum for hæmatologisk forskning, forskningsvejledning og koordineret kursustilbud.

Baggrunden for dannelsen af DHF i 2012 var den nye struktur for phd-uddannelsen i Danmark, hvor hvert universitet (KU, SDU, AU og AAU) etablerede selvstændige phd-forskeruddannelsesprogrammer (FUP´er). Indplaceringen af hæmatologien er forskellig ved de enkelte universiteter, men i flere tilfælde indgår hæmatologien i en fælles onkologisk-hæmatologisk FUP. Den primære opgave for de universitære FUP-er er at udbyde phd-kurser og en hovedopgave for DHF er at sikre national koordinering af udbuddet af phd-kurser fra universiteterne, men også gerne at udbyde egne DHF initierede phd-kurser. 

Ifølge vedtægterne for DHF beskrives formålene således:

  • DHF skal etablere et fælles forum for forskeruddannelsen indenfor dansk hæmatologi og relaterede discipliner gennem inddragelse af relevante forskergrupper, vejledere og ph.d.-studerende i Danmark.
  • DHF skal etablere et ph.d.-program i hæmatologi og relaterede discipliner, som sikrer den ph.d.-studerende tilknytning til en landsdækkende organisation med kontaktmulighed til aktive og stærke internationale forskermiljøer.
  • DHF skal understøtte behovet for forskeruddannelsesforløb, som en del af speciallægeuddannelsen.

DHF´s bestyrelse består dels af 4 repræsentanter for hæmatologien i de universitære forskerskoler og af 3 valgte repræsentanter, som samlet sikrer bred geografisk og forskningsmetodologisk forankring.

De fire universitære repræsentanter er

  • Professor Karen Dybkær, Aalborg Universitet
  • Professor Francesco d’Amore, Aarhus Universitet
  • Klinisk lektor Henrik Sengeløv, Københavns Universitet
  • Professor Niels Abildgaard, Syddansk Universitet

De øvrige 3 valgte bestyrelsesmedlemmer er

  • Laboratorieleder, lektor Niels Pallisgaard, Roskilde Sygehus
  • Forskningsansvarlig overlæge Lars Møller Pedersen, Herlev Hospital
  • Professor Hans Hasselbalch, Roskilde Sygehus.

Leder af DHF er professor Niels Abildgaard, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

DHF står for koordinering af PhD-årskursus som afholdes i forbindelse med DHS årsmøde i marts måned. Det årlige kursus vil så vidt muligt også være åbent for præ-PhD studerende, forskningsårsstuderende mv.

Tilmelding til PhD kurserne sker som annonceret på DHS hjemmesiden. 

Vedtægter for DHF kan downloades her: Vedtægter